Menu à la carte

Przystawki

Tatar z sezonowanej wołowiny z własnymi piklami, wędzonym masłem, popcornem z kaszy gryczanej i majonezem z anchois /32 zł
Smażone stynki z sosem chimichurri i czosnkową bagietką /28 zł

Zupy

Krem z pieczonych batatów z blanszowaną krewetką tygrysią i chipsami z truflowych ziemniaków /16 zł
Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z domowym makaronem i natką pietruszki /12 zł
Krem z karmelizowanych pomidorów z bazyliowymi lodami i parmezanem /14 zł
Toskańska zupa ribollita z cieciorką i selerem naciowym /14 zł

Dania główne

Smażony jesiotr na purée pietruszkowo-gruszkowym z sosem beurre blanc i blanszowanymi mulami /42 zł
Stek z polędwicy wołowej na karmelizowanej kukurydzy z pieczonymi ziemniakami z gzikiem i sosem Jack Daniels /85 zł
Udko z kaczki confit na modrej kapuście duszonej w czerwonym winie z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie i sosem demi glace /39 zł
Tradycyjne ruskie pierogi okraszone rumianą cebulką /14 zł
Chrupiące czebureki faszerowane wołowiną z kompozycją sałat z sosem vinaigrette i dipem aioli /28 zł
Kotlecisko schabowe z kością na kapuście zasmażanej z grzybami i rumianymi talarkami z majerankiem /32 zł
Polędwica z dzika sous vide na prażonej kaszy gryczanej z jabłkiem, sosem jałowcowym i sałatką z jarmużu z dresingiem mango /58 zł
Grillowany filet z kurczaka na blanszowanych warzywach ze szpinakowymi pierogami /30 zł
Makaron penne z grillowanym kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi w pomidorowo-bazyliowym pesto /28 zł
Makaron z dodatkiem sepii z krewetkami tygrysimi i mulami w sosie neapolitańskim /38 zł
Sałatka z grillowanym kurczakiem i fetą z dresingiem vinaigrette w pszennym koszyku podana /25 zł
Krewetki tygrysie z miksem sałat i mango z dresingiem miodowo-cytrynowym /45 zł
Desery
Fondant czekoladowy na musie malinowym z pudrem z białej czekolady i śmietankowymi lodami własnej produkcji /17 zł
Lody własnej produkcji (śmietankowe, kawowe z whisky, oreo) z mini bezami /18 zł
Monodeser z belgijskiej czekolady podany na musie z mango i szkłem fiołkowym /19 zł
Dla dzieci
Tradycyjna zupa pomidorowa z makaronem /10 zł
Filet drobiowy panierowany z frytkami /18 zł
Naleśniki z nutellą i bananem /16 zł
Makaron penne z sosem neapolitańskim /16 zł
Dodatki
Ziemniaki gotowane okraszone koperkiem /6 zł
Kasza gryczana /6 zł
Ziemniaki pieczone w ziołach /7 zł
Warzywa gotowane z omastą /8 zł
Kompozycja sałat z sosem vinaigrette /7 zł
Frytki /7 zł
Modra kapusta duszona w czerwonym winie /7 zł
© unikatonia spa & wellness. All rights reserved. Designed & developped by HotMilk Design Studio